søndag den 22. april 2012

Jordbær tærte
- 1 stor eller 8 små.

 Mørdej: 150 g. mel 100 g. smør 50 g. sukker ½ æg ( jeg synes det er svært med et halvt æg, så kom måske for meget i - dejen blev lidt klisteret)

 Fyld: 100 g. smør 100 g. sukker 100 g. revet marcipan ½ æg - igen synes jeg det var svært med et halvt æg.

Overtræk: 100 gram smeltet chokolade

 Creme: 2½ dl mælk ½ pose kagecreme 2½ piskefløde

Pynt: 500 gram jordbær

Ælt mørdejen sammen og sæt den i køleskabet 1 time Fyld:

Rør smør og sukker, tilsæt marcipan og et ½ æg.
Rul mørdejen ud og læg den i en smurt tærteform. ( Til de små brugte jeg muffinsforme i stål)
Læg fyldet på, og bag den ved 200 grader i ca. 20 minutter.

 Afkøl kagen, og overtræk med smeltet chokolade

 Creme: Rør mælk og pulver til creme. Stil det koldt til det er blevet tykt. Vend flødeskum i cremen og fordel det på tærten.
Pynt med masser af halve jordbær..! MUMS!

De kan sagtens stå i køleskab natten over - og er stadig lækre dagen efter!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar