onsdag den 27. juni 2012

Sukkerboller

Nemme sukkerboller som ungerne elsker.

En normal bolle opskrift. Når bollerne skal formes kommes der en makron i hver. De hæver, og pensles med mælk og drysser med sukker. 



søndag den 24. juni 2012

Regnvejrs søndag

Sikke en søndag - det har regnet, regnet og regnet lidt mere! Alligevel har ungerne og jeg dog været en tur på cykeltur og på legeplads!

Og så har vi hygget i køkkenet og bagt lidt til fryseren.

- Små Brød med yoghurtblanding og oregano
- Boller
- Brød i ovnfast fad
- Kanelbrød med æblefyld.









Det fungerede virkeligt godt at bage brødet i det ovnfaste fad! Jeg var løbet tør for bagepapir, så det var lidt en nød løsning - men det blev godt!

Kanelbrødet er SÅ nemt, og gør altid lykke :D

Og så elsker jeg at have en god nem grundopskrift som kan tilrettes lidt forskelligt hver gang.

Grundopskrift:

4 dl. vand
50 gram gær
lidt salt
lidt olie
600 gram hvedemel.

^det der næsten altid den samme grundopskrift jeg bruger til flutes, boller, brød, kanelsnegle, pizza osv :D

fredag den 22. juni 2012

Stor dreng, og stadig mors lille baby




Min lille baby - er pludselig blevet sådan en stor dreng! Jeg har svært ved at forstå det! Han er så sød, kærlig, følsom og opmærksom!

Han er virkelig - ikke kun et dejligt barn - men også et dejligt menneske! Jeg er simpelthen stolt over at have en søn med så dejlig personlighed.

Se ringen på hans finger - han ELSKER den! Synes den er smuk, og har den meget meget ofte på! Det sammen med hans lyserøde balletskørt! På samme tid er han dog dreng med stort D, der leger "drenge"lege.

Som enhver anden mor  - håber jeg så inderligt at livet vil tage godt imod ham!

onsdag den 20. juni 2012

Bukser med kattelommer og snyde gylp

Undskyld det dårlige billede og den utålmodige model. Samuel har selv valgt katte stoffet, så bukserne var godkendt med det samme.

Ovnstegt kylling på bund af kartofler

Som altid herhjemme - nem aftensmad!

Lavede en marinade af olie, balcamico, citronsaft, sennep, ketchup, hvidløg, salt, peber, karry, kyllingkrydderi, og sødemiddel ( ville have brugt farin og honning, men havde ingen af delene)

Kyllingen i en pose med marinade og i køleskabet!

Kartoflerne + grønt skæres ud, og kommes i et ovnfast fad.

Kyllingen kommes ovenpå, og det kommes i ovnen ved 180 grader i ca. 1 time - jeg bruger stegetermometer til at tjekke kyllingen.

Kyllingen tages ud, og væden hældes fra kartoflerne, og så kan de lige få 5-10 minutter ekstra mens kyllingen bliver skåret ud.




mandag den 18. juni 2012

Indbagt is

Jeg er altså ikke imponeret! Tror ikke jeg laver det igen. Altså det smagte ikke grimt, men synes jeg kan finde mange desserter der er bedre.

Bønneburger

Mit første forsøg med vegatarburger. Den var lækker! Gjorde kæmpe lykke ved både børn og voksne.



Det var overraskende nemt at lave bønne"bøffen" - og de smagte virkeligt godt! (jeg husker lige mig selv på at jeg skal have smidt opskriften herind, så jeg selv kan finde den igen!)

Jeg har også planer om at prøve at lave noget bønnepostej selv -men nu må vi se - tingene går sjældent så hurtigt herhjemme!

Og forresten også første gang jeg har brugt den opskrift på burgerbollerne -  de så lidt skuffende ud - meget flade! Men faktisk var det rart at der ikke var så meget brød som der ofte kan være i en burger! 

Spejlæg og cous cous salat


Pandekage med salat og kylling




Når det bare skal være nemt!

Købe pandekager, en hurtig salat og kylling stegt i ovnen! Hurtigt, nemt og lækkert!  og meget mættende! En god favorit herhjemme!

Mini æggekage med grønsager og kylling




En rest ovnstegt kylling blev skåret ud, stegt på panden med grønsager. Blev blandet i en æggeblanding til æggekage, og fordelt i muffinsforme.

De var nemme fordi de bare kunne komme i ovnen (fremfor på panden) Men dog tog rengøringen af muffinsforme ret lang tid - men det kunne nok være undgået hvis jeg havde smurt dem.

Æggekagerne gjorde lykke - og de gør også lykke i madpakken!

Kylling og grønsager i kokos-karry sovs




Det var simpelthen så nemt! Kylling i strimler i et ovnfast fad i ovnen - da kyllingen var nogenlunde færdig, kom grønsagerne ( en pose frosne:P) i. Derefter i ovnen igen til kyllingen var helt færdig.

Derefter Kokosmælk, og karry i, og så skal det bare stå og hygge sig indtil man skal spise.

Jeg ELSKER altså nem mad! 

Stegte ris med rejer og grønsager




Som ALTID herhjemme! Nemt og hurtigt!

Rejerne steget i wok med lidt olie og karry. Grønsagerne ( igen en pose frosne) blandes i og steges med. De kogte brune ris blandes i, og det hele varmes igennem samlet.

søndag den 3. juni 2012


Shorts med lynet mcqueen!!!!





Samuel på fire år synes det var RET forfærdeligt at han ikke havde hverken shorts eller bukser med lynet på.   Så måtte vi jo i sving! :)