Ingredienser: 100 gram smør 5 dl. mælk ( jeg bruger skummetmælk, det fungere fint) 50 gram gær 1.5 dl sukker lidt salt 1 tsk kardemomme ca. 1000 gram hvedemel - prøv dig frem. Dejen skal være til at arbejde med, uden at være klisteret, men heller ikke for tør. ( jeg har forsøgt at udskifte noget af hvedemelet med rugmel - de blev lidt grovere, men smager stadig godt.) Fyld: 200 gram smør 2 dl sukker/brunfarin - evt. kombination. 2 spsk kanel. Smør og mælk varmes til smørret er smeltet og mælken er fingervarm. ( Min mælk bliver ofte for varm, så er man nødt til lige at vente til den køler ned til ok temp. Gær opløses i den lune mælk. Sukker og salt tilsættes og der røres til sukker og salt er opløst. Kardemomme og mel tilsættes og dejen æltes smidig. Hæver overdækket i 40 minutter. Imens røres fyldet sammen. Dejen deles i 4 stykker, som rulles ud, og smøres med fyld. De rulles stram sammen, og skæres i stykker på ca. 1½ cm brede. Den løse "snip" på hver snegl bøjes ind under sneglen og den lægges med "snippen" nedad på en bagepapirbeklædt plade eller i små papirforme, (bliver også gode i silikone muffinsforme. Eller i en bredepande, hvor de hæver sammen. Efterhæver overdækket i 40 minutter. Kan evt. pensles med æg, mælk, kaffe eller lign. Bages i forvarmet ovn ved 225 grader C i 6-8 minutter. De afkølede snegle KAN overtrækkes med glasur. ( jeg foretrækker dem uden glasur - derimod er jeg en sukkergris, så jeg synes ikke de bliver dårligere af at men pensler dem, og så drysser med perlesukker inden de bages :D) God fornøjelse.. :) |
mandag den 22. oktober 2012
Nemme og lækre kanelsnegle
Ingredienser:
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar