Super lækre - luftige kanelsnegle!
100 gram smør
5 dl mælk
50 gram gær
1,5 dl sukker
1 æg
0,5 tsk salt
1 tsk kardemomme - man kan tilføje mere for kraftigere smag, men jeg får hurtigt for meget kardemomme.
900 gram hvedemel - muligvis mere.
Fyld: 150 gram smør, 2 dl sukker, 2 spsk kanel ( Jeg burde enten have mere kanel i, havde en ny kanel med mere smag, eller have lavet dobbelt portion af fyldet)
Pensling: 1 æg, kan evt. drysses med perlesukker, eller hakkede mandler
Smør og mælk varmes til smørret er smeltet og mælken er fingervarm.
Gæren opløses i den lune mælk. Sukker, salt, kardemomme +æg tilsættes og røres godt ud. Hvedemel tilsættes og dejen æltes godt igennem.
Hæver i 40 min. -Fyldet røres sammen
Dejen deles i 2, og rulles ud til ca. 20x30 cm, fyldet fordelen, dejen rulles sammen, og hver rulle skæres i ca. 20 stk.
Efterhæver overdækket i 40 min.
Pensles med æg, og bages i forvarmet ovn ved 225 grader i 6-8 min - til de er lysebrune.
I dag har jeg også fået bagt nogle LÆKRE lyserøde PRINSESSE boller!
ca. 10 STORE boller:
50 gram gær
2½ del mel
1 æg
1 dl olie
600 gram mel
20 gram sukker
75 gram revet rødbede
50gram solsikkekerner
Lidt salt
Mælken lunes, og gæren røres ud. æg, olie og ½ delen af melet røres i. Sukker, rødbede og solsikke kernerne røres i.Resten af melet - muligvis lidt mere æltes til dejen god - den må gerne være lidt klisteret.
Hæver ca.20-30 min. Formes i boller, hæver ca. 30 min. Pensles med æg.
Bages ved 180 grader i 15-17 min. Man kan godt fornemme de bliver lysebrune - på trods af den lyserøde farve!
Ret lækre boller! Lette og LUFTIGE...! Mums!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar