lørdag den 3. august 2013

Har i dag lavet citron dessert!  Stort set fromage frais med citron - det vil være snyd at kalde det citronfromage, for så skuffer det altså.... Men det er alligevel en god erstatning! en fin konsistent og en dejlig frisk smag! <3

Citron Dessert
2 blade husblas
Skal af ½ usprøjtet citron
1 æggeblomme
1 æggehvide
2 spsk sødemiddel
250 gram fromage frais

Læg husblas i en skål med koldt vand.  Del ægget. Bland blommen med sødemiddel, revet citronskal/ evt. citron saft, og 50 gram fromage frais. Pisk det til en ensartet masse.

Kom det i en gryde og opvarm det ved svag varme i ca 2 minutter. Tag den varmen, og tilsæt den opblødte husblas ( uden vand). Rør godt rundt til husblassen er helt opløst.

Pisk resten af fromage frais med et priskeris for at gøre den mere luftig, og rør det sammen med citroncremen.  Pisk æggehviden stiv, og vend den forsigtigt i citronmassen og stil i køleskab mindst 3 timer inden servering. 

Den er altså helt okay som erstatnings dessert <3